با گسترش تکنولوژی و استفادهی بیشتر از کامپیوترها، تحرک انسانها به مرور زمان کمتر شده است. این کم تحرکی سبب چاقی مفرط، مشکلات مفصلی، خستگی و امراض دیگر میشود. در کنار ورزش و تحرک، اگر از مواد غذایی سالمتر در رژیم غذایی خود استفاده کنید، انرژی و سلامت بیشتری خواهید داشت. اگر از آن دسته افرادی هستید که بر روی میز کار خود انواع تنقلات شیرین و ناسالم مانند بیسکوییتهای صنعتی، شکلات، یا نوشیدنیهای شیرین و گازدار استفاده می کنید و تمایل به تغییر میان وعدههای خود دارید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
میان وعدههای شیرین مانند انواع بیسکوییتها، ویفرها و شکلاتها شکر زیادی را وارد بدن شما میکند و در مقابل خاصیت دیگری ندارد. اما چه جایگزینهای مناسبتری برای این محصولات وجود دارد؟
1. آجیل مخلوط
مغزها منابعی سرشار از فیبر، پروتئین و چربی مفید هستند. این مواد میتوانند به سیری شما تا مدتی طولانی کمک کنند. اگر کمتر گرسنه باشید، میل شما به خوردن میان وعدهها و غذاهای ناسالم کمتر میشود. با خوردن مقدار متعادلی از این مغزها شما میتوانید به تناسب اندام برسید و حتی وزن شما کاهش پیدا میکند. همچنین، فیبرهای موجود در مغزهایی مانند گردو، بادامزمینی و بادام برای قلب و مغز مفید هستند.
2. تکههای سیب و کرهی بادام زمینی
بسته به اینکه چه نوع سیبی با چه رنگی ترجیح شماست میتوانید تکههای سیب خود را با کرهی بادام زمینی خوشطعمتر کنید. این ترکیب هم شیرینی و بافت متناسبی را با یکدیگر تشکیل میدهند هم سرشار از مواد مغذی برای بدن هستند. این ترکیب مملو از فیبر است. بادام زمینی مغزی خوش طعم که دارای پروتئین گیاهی، چربیهای سالم و فیبر است. از طرفی دیگر، سیب میوهای گوشتی و فیبردار که هضم غذا را راحتتر میکند. برای تجربهای فوقالعاده از این ترکیب، دیجیموس به شما پیشنهاد میکند مقداری دارچین یا عسل به آن اضافه کنید.
3. ماست یونانی با توتهای مختلف
ترکیب ماست و میوه سالهاست که به ذائقهی مردم دنیا اضافه شده است و شرکتهای بزرگ مختلفی در ایران و دیگر قسمتهای جهان ماست میوهای تولید میکنند. در این مقاله، ما ماست یونانی را از این رو پیشنهاد کردیم که بافت منسجم و کرمی آن تجربهی بهتری برای شما به ارمغان میآورد. این ترکیب هم به افرایش پروتئین و آنتیاکسیدان کمک میکند.
4. تکههای بریدهشدهی کرفس
ممکن است بسیاری از این گزینه تجربهی طعم خوبی نداشته باشند. اما شما میتوانید تکههای این سبزی کمطرفدار را با موادی که دلنشینتر است ترکیب کنید. میتوانید سسهای سالم مختلفی را در کنار آن درست کنید مانند سس آووکادو و سس سالسا ورده. حتی میتوانید آبلیمو ترش را بر روی تکههای آن بچکانید و سپس طعم ترش آبلیمو و تردی کرفس را تجربه کنید. همچنین اگر میخواهید طعمی متفاوت را تجربه کنید میتوانید مقداری پنیر خامهای بر روی تکههای کرفسهای خود بمالید و در کنار فیبر کرفس پروتئین داشته باشید.
5. شکلات تلخ
در ابتدای مقاله دربارهی مضر بودن شکلاتهای شیرین و شکردار صحبت کردیم. در این بخش به شما پیشنهاد میکنیم از شکلات تلخ که منبع آنتیاکسیدان هست استفاده کنید. اگر طعم شکلات تلخ را نمیپسندید به شما پیشنهاد میکنیم تعدادی شکلات تلخ را به روش بنماری آب کنید و سپس مغزهای مورد علاقهی خود مانند گردو، فندق یا بادام را به صورت خردشده به آن اضافه کنید سپس در ظرفی بریزید و پس از خنکشدن میل بفرمایید.
6. خرما
خرما یکی از شیرینکنندههای سالم است که در ایران و کشورهای عربی خواستار بسیاری دارد. این شیرینکنندهی طبیعی منبع آنتیاکسیدان است و فیبر زیادی دارد. میتوانید آن را همراه با چای یا یک لیوان شیر گرم میل کنید. پروتئین شیر و آنتیاکسیدان خرما میتواند قندرسانی مناسبی داشته باشد و انرژی لازم برای ادامهی کار را برای شما فراهم کند.
7. نانهای مغزدار
برای میان وعدهی مناسب میتوانید از نانهایی استفاده کنید که مغزهای روغنی در مخلوط آن استفاده شده است. در این نانها میتوان از مغزهایی مانند تخمه و کنجد و همچنین انواع غلات استفاده کرد. این نانها نیز احساس سیری به وجود میآورند و منبع فیبر هستند. به علاوه میتوانید این نانها را با پنیر میل کنید که یک منبع پروتئینی نیز داشته باشید.
8. اوتمیل (ترکیب جو دو سر و شیر)
اگر تا به حال گذر شما به باشگاههای تناسب اندام افتاده باشد، حتما اسم این میانوعده به گوش شما خورده است. این میان وعده ترکیبی از جو دو سر و شیر داغ است. شیر را بجوشانید و سپس جو دو سر را به آن اضافه کنید. برای افزدون طعم میتوانید موز، سیب، دارچین و کمی از خانوادهی توتها مانند بلوبری به آن اضافه کنید. برای شیرینتر کردن این ترکیب میتوانید از عسل هم استفاده کنید. این ترکیب معجونی است که فیبر و پروتئین فراوانی را برای شما به همراه دارد. اگر از خانوادهی توتها در این ترکیب استفاده میکنید، باید بدانید که آنتیاکسیدان را به معجونتان افزودهاید.
9. دانه چیا
دانهی چیا منبعی مفید از اسید چرب امگا 3 و پروتئین گیاهی است. این دانه مانند دانهی به هنگامی که در آب یا مایعات قرار میگیرد حالت ژلهای پیدا میکند. میتوانید از آن در پودینگهای خانگی یا ژله استفاده کنید.
10. تخممرغ آبپز
این منبع پروتئین میتواند حس سیری مطلوبی را برای شما داشته باشد. میتوانید با نانهای مغز دار و به همراه خیار و گوجه که فیبر خوبی دارند، تخممرغهای آبپزتان را میل کنید. از آنجائیکه این احساس سیری تا ساعتها همراه شما است، میتوانید بر روی تخممرغ آبپز به عنوان یار لاغری خود حساب کنید.
11. اسموتی
شما میتوانید اسموتیهای خلاقانهای تهیه و میل کنید. هم میتوانید اسموتی سبزیجات داشته باشید و هم اسموتی میوهای. تنها چیزی که احتیاج دارید، تکهکردن میوهها و سبزیجات مورد علاقهتان و ریختن آنها در ظرف میکس کننده است. میتوانید بر حسب علاقهتان آبمیوه یا شیر به مخلوطتان اضافه کنید.
12. پاپ کرن (ذرت بوداده)
این قسمت، اسم یکی از میان وعدههایی را آوردهایم که کمتر کسی حداقل یکی از طعمهای آن را دوست ندارد. این دانههای خوشمزه را میتوانید با طعمهای مختلف کرهای، پنیری یا کچابی درست کنید و از تردی و طعم دلپذیر آن نهایت استفاده را ببرید.
13. آواکادو
این سبزی که بافتی نرم و کرمی دارد را میتوان به اشکال مختلف استفاده کرد. میتوانید آن را به صورت سس در بیاورید و با نان یا در میان ساندویچ خود استفاده کنید. همچنین میتوانید در سالاد خود مقداری آواکادوی تکه شده بریزید و از فیبر موجود در این سبزی نهایت استفاده را ببرید.
14. ساندویچ تن ماهی
تن ماهی یکی از آن غذاهای قوطی پرکاربرد است که به طرق مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. بهترین شیوهی استفاده از آن این است که سس آواکادو را با مقداری فلفل آماده کنید سپس مقداری تن ماهی را میان نان جو قرار دهید و سس آواکادو را بر روی تن ماهی بمالید و نوش جان کنید. این ترکیب نیز احساس سیری برای ساعتها به وجود میآورد.
نتیجهگیری
سلامتی هر فرد بزرگترین دارایی او است. انسان باید از بدن و روح خود تا جایی که میتواند محافظت کند. یکی از راههای اصلی نگهبانی از بدن خود، خوردن غذای سالم است. در این مقاله سعی کردیم سادهترین مواد غذایی که به سلامت شما کمک میکنند را معرفی کنیم تا برای داشتن جامعهای سالمتر قدمی برداشته باشیم. با خوردن این غذاها از بدن خود در بیماریهای مربوط به قند محافظت میکنید و میتوانید در عین پایین نگهداشتن وزن خود مواد مغذی لازم را به بدن خود برسانید.