همواره این بحث وجود داشته است که آیا برای تبدیل شدن به یک کارآفرین، تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی نیاز است یا خیر. در همین باب، در این مقاله درسهایی را مطرح میکنیم که به شما کمک میکند تا بتوانید یک استارتاپ را مدیریت کنید.
با توجه به شهریهی بالای دانشگاهها و عدم نیاز به مدرک دانشگاهی برای کارآفرین شدن، گذراندن واحدهای دانشگاهی برای این منظور غیر ضروری به نظر میرسد. افراد برجستهای مانند استیو جابز، بیل گیتس، مارک زاکربرگ و والت دیزنی نیز علیرغم اینکه دانشگاه را ترک کردند اما همگی در کسب و کارشان موفق بودند. دیوید کارپ، بنیانگذار Tumblr، در 14 سالگی دبیرستان را رها کرد و حالا در کار خودش بسیار موفق است.
مسئله این است که این افراد از معروفترین استثناها هستند. در واقعیت، هنوز هم دانشگاه برای تلاشهای شما که میخواهید کارآفرین آینده باشید، بسیار مفید و مؤثر است و به شما کمک میکند تا متوجه شوید میخواهید چه کاری انجام دهید و چه شغلی داشته باشید. اکثر بنیانگذارانی که می شناسیم با همبنیانگذاران خود در کالج و دانشگاه آشنا شدهاند و بعد از آن استارتاپ هیجانانگیز خود را شروع کردهاند.
اگر به دنبال انتخاب دورهای مفید در اینترنت یا هرجای دیگری هستید و می خواهید کارآفرین شوید، در این مقاله کلاسهایی را معرفی کردهایم که بهتر است شرکت کنید تا به هدفتان برسید.
1. امور مالی و حسابداری
به عنوان صاحب استارتاپی که روزانه یا ماهانه میزبان تراکنشهای زیادی است، باید به دو مسئله توجه داشته باشید. تنظیم بودجه و پرداخت مالیات. هر دوی این کارها، به یک اندازه برای استارتاپ شما مهم هستند و اگر به درستی مدیریت نشوند، عملاً برای استارتاپ شما تبدیل به عذاب خواهند شد.
شرکتکردن در کلاسهای امور مالی یا حسابداری به شما درکی اساسی از کارهایی که باید در فصل مالیات انجام شود، میدهد و نحوهی مدیریت جریان نقدی را به شما میآموزد. شرکت در کلاس امور مالی، مطالبی در مورد ارزش زمانی پول، موازنه بین ریسک و بازده، تصمیمات متناسب با سیاست کار، و ساختار بهینهسازی سرمایه به شما می آموزد.
گذراندن یک کلاس حسابداری به شما کمک میکند که با نمایش داراییها، بدهیها و حقوق صاحبان شرکت که از طریق ترازنامه انجام میشود در جریان امور استارتاپ قرار بگیرید. علاوه بر این، می توانید مفاهیم مربوط به نقدینگی و موجودی را بیاموزید که هر دو بر موفقیت کار شما تأثیرگذار هستند.
2. بازاریابی
به عنوان یک کارآفرین، به شدت درگیر بازاریابی و مارکتینگ خواهید شد. اگر در حال فروش ایده یا محصولتان به سرمایه گذاران یا مشتریان هستید، داشتن یک پیشینه در زمینه مارکتینگ برای کارتان بسیار سودمند است. با رفتن به یک کلاس بازاریابی و مارکتینگ، با انجام تحقیقاتی در مورد چگونگی توسعه محصولاتی که مردم خواستار آن هستند و به آن نیاز دارند، دیدگاه مناسبی نسبت به مارکتینگ پیدا میکنید. همچنین میآموزید چگونه کمپین مارکتینگ ایجاد کنید و چگونه مخاطبان خود را جذب کنید.
پس از شرکت در کلاسهای بازاریابی و مارکتینگ متوجه خواهید شد که به جای هدر دادن منابع ارزشمند خود در تولید محصولی که هیچکس آن را نمیخواهد و از آن حمایت نمیکند، ابتدا بازار خود را پیدا کنید.
3. اقتصاد
یکی دیگر از کلاسهای مرتبط با تجارت و استارتاپ که بهتر است در آن شرکت کنید، اقتصاد است. یک کلاس با مبحث اقتصاد به شما درک اولیهای از تولید، توزیع و مصرف کالا یا خدمات را می دهد. علاوه بر این، اقتصاد به شما در مورد سیاستهای دولتی که بر استارتاپ شما تأثیر میگذارد و همچنین بهترین نحوهی عملکرد که می توانید در بازار جهانی داشته باشید، اطلاعات ارزشمندی در اختیارتان قرار میدهد. به علاوه، تفاوت بین اقتصاد خرد و اقتصاد کلان را یاد خواهید گرفت.
4. مدیریت
ویژگی برجسته ای که کارآفرینان باید داشته باشند، توانایی آنها در استخدام نیروی کار است. اما اگر این توانایی در طبیعت و ذات شما نباشد چه می شود؟ در واقع میتوانید با شرکت در کلاس های مدیریت، تکنیک های یک رهبر موثر و کارآمد را بیاموزید.
شرکت در کلاس مدیریت میتواند به شما بیاموزد که هنگام ارائه انتقاد یا محول کردن وظایف، با اعضای تیم به درستی ارتباط برقرار کنید. میآموزید که چگونه به تیم خود انگیزه بدهید، چگونه تیم خود را تشویق به همکاری با یکدیگر کنید، و چگونه بودجه مالی شرکت خود را به درستی تنظیم کنید.
5. سخنرانی در جمع
قرار گرفتن در مقابل جمعی از مردم و سخرانی در مورد بازار فروش، برای برخی از افراد کار سختی است. این دورهها به شما می آموزد که چگونه اطلاعات مختصری را در مدت زمان مشخص ارائه کنید، چگونه استدلال بیاورید و چگونه سخنرانی خود را تمرین کنید. همچنین یاد خواهید گرفت که چگونه شمرده صحبت کنید و زبان بدن خود را مدیریت کنید. در حالی که هنوز بر سر این موضوع که کلاس سخنرانی عمومی هدر دادن پول است یا نه، بحثهایی وجود دارد اما هنوز هم این دورهها فرصتی را برای شما فراهم میکند تا قرار گرفتن در مقابل جمعیت را تمرین کنید و از برخی ویژگیهای نامطلوب خود در حین سخنرانی آگاه شوید. به عنوان مثال، برخی هرگز متوجه نمیشوند که ممکن است آرام صحبت کنند تا زمانی که ویدیویی از یکی از سخنرانیهایشان را در یک کلاس سخنرانی عمومی تماشا کنند!
6. نگارش و تألیف
حتی اگر نویسندهی خوبی باشید، باز هم حوزهی نامه نگاری و نگارش، حوزهای است که همچنان جای پیشرفت دارد. و اگر نویسندهای قوی نیستید نگران نباشید، کلاسیها و دورههایی برای نویسندگی وجود دارد که می توانید شرکت کنید.
کارآفرینان دین خود را به نامهنگاری و نوشتن در طول کار حرفهایشان ادا خواهند کرد. چه در حال تدوین یک بیزنس پلن یا نوشتن بیانیهای مطبوعاتی یا وبلاگ نویسی یا ارائهی ایده خود به سرمایه گذاران باشید، در نهایت مهارتهای دستور زبان شما مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. یک کلاس نگارش و نویسندگی به شما کمک می کند تا ایدههای خود را به وضوح بیان کنید ضمن این که اصول نگارشی در اجرای مهارتهای مناسب نوشتاری را فرا خواهید گرفت.
7. علوم کامپیوتر
حتی اگر استارتاپ شما ارتباطی به زمینه فناوری نداشته باشد، احتمال بسیار بالایی وجود دارد که همچنان مجبور باشید برای بازاریابی و راهاندازی استارتاپتان متکی به فناوری باشید. یادگیری مفاهیمی مانند برنامه نویسی کامپیوتر، نحوهی کارکرد کامپیوترها، نحوه عملکرد نرمافزار، نحوهی ایمنسازی سیستم، و نحوهی کار با اینترنت، قطعاً ارزش وقت گذاشتن دارد.
8. هر کلاسی مربوط به تاریخ کشورهای پیشرفته
ممکن است حتی فکر ثبتنام در کلاسهای تاریخ هم وحشتناک باشد. با این حال، تاریخ یکی از با ارزشترین کلاسهایی است که میتوانید بگذرانید. برای مثال، میتوانید از اشتباهاتی که شخصیتهای تاریخی گذشته مرتکب شدهاند درسهایی یاد بگیرید – چرا توماس ادیسون از نیکولا تسلا معروفتر است؟ با این حال، همچنان می توانید یاد بگیرید که چگونه اختراعات و کارآفرینان خاص، جهان را تغییر دادهاند.
کلاسهای تاریخی یک مهارت عالی به شما آموزش میدهد که میتوانید هر زمان که در حال نوشتن یک پست وبلاگ یا انجام یک تحقیق هستید از آن استفاده کنید زیرا انواع مختلف منابع قابل اعتماد و نحوه ارجاعدهی و مستندسازی صحیح منابع، در این کلاسها به شما آموزش داده میشود.
دانشگاه می تواند دارایی بزرگی برای شما و شرکت شما در حال حاضر و در آینده باشد. همچنین اگر استارتاپ شما طبق برنامه پیش نرود، مواردی که در این مقاله ذکر شد در آینده به شما کمک خواهد کرد و به کارتان میآید.
چه کلاسهای دیگری را در دانشگاه گذراندهاید که به شما در ماجراجوییهای کارآفرینی کمک کرده است؟ با ما و با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.